Over mij


 

Mijn naam is Janneke Janssen en ik ben sinds 2002 werkzaam als fysiotherapeut.

Na mijn afstuderen ben ik meteen aan de slag gegaan als fysiotherapeut bij de St. Maartenskliniek te Nijmegen. Hier heb ik op verschillende afdelingen gewerkt, onder andere op de Dwarslaesie afdeling. Met name op de afdeling Neurologie, waar vooral patiënten liggen met een niet aangeboren hersenletsel, kon ik al mijn kwaliteiten inzetten.

Hier kreeg ik onder andere te maken met patiënten met een hersenbloeding, een hersentumor of een contusio.

janneke-janssen-psychosomatische-fysiotherapie

Op de hartrevalidatie, waar ik eveneens gewerkt heb, maakte ik kennis met de preventieve kant van de fysiotherapie.

Tijdens mijn werkzaamheden op het Sport Medisch Centrum van de St. Maartenskliniek, heb ik mijn kennis verbreed op het gebied van Obesitas voor zowel kinderen als volwassenen, het begeleiden van fitnessgroepen en conditie / krachttraining van een tennisschool.

In de avonduren ben ik begeleidster geweest bij “KOPROL”. Dit is een stichting voor en door mensen na een niet aangeboren hersenletsel. Hier worden sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Tevens heb ik bij deze stichting fitnessactiviteiten opgezet en begeleid.

Vanaf 2007 heb ik 3 jaar in een particuliere praktijk gewerkt, waar ik ook coördinator was van de fitness. Hier heb ik een zeer succesvol project gedraaid: Multiculturele Lifestyle voor vrouwen. Dit waren 3 groepen met in iedere groep 7 vrouwen van verschillende nationaliteiten. Dit in samenwerking met Tandem en de Gemeente Nijmegen.

In mijn vrije tijd ben ik drie jaar lang fysiotherapeut geweest van het Nationaal Dames Zitvolleybal Team. We zijn 2 keer Europees kampioen en 1 keer Wereld kampioen geworden. Daarna heb ik de ploeg voorbereid op de Paralympische Spelen te Beijing. Tijdens deze jaren heb ik nauw samengewerkt met Toine van de Goolberg (conditie (kracht) trainer).

Ook ben ik lid geweest van een landelijke werkgroep die de richtlijn “Gegevensuitwisseling Huisartsen-Fysiotherapeuten” heeft ontwikkeld.

Naast mijn werkzaamheden als algemeen-, arbeids- en psychosomatisch fysiotherapeut, ben ik lid van de CVA-ketenzorg en lid van de stuurgroep van deze ketenzorg in de regio Nijmegen.

Tevens ben ik docent op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, studierichting Fysiotherapie om o.a. mijn kennis en ervaring door te geven, maar ook om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.

Ik heb altijd al interesse gehad in de psychosomatiek. Daar heb ik dan ook vervolg aan gegeven door me te specialiseren als Master of Science in de psychosomatische fysiotherapie. In januari 2019 ben ik afgestudeerd als Master Psychosomatisch fysiotherapeut. Ook ben ik lid van Psychosomatiek Netwerk Nijmegen.

Na 13 jaar een praktijk geweest te zijn waar men terecht kon voor algemene-, arbeids-, sport- en psychosomatische klachten, richt ik me vanaf 2023 alleen nog op psychosomatische fysiotherapie.

Fysiotherapie Janneke Janssen is gevestigd in Nijmegen (Willemskwartier), Gelderland, dichtbij Wijchen en Beuningen. Een goede keus als het gaat om psychosomatische fysiotherapie, burn-out, slaapproblemen, aanhoudende lichamelijke klachten, stress gerelateerde klachten, persoonlijke benadering.